I mitten av maj utnämndes 25 Husmansbord-diplomerade matprodukter och livsmedels- producenter till Sveriges bästa landskapsmat. Mjödet Vinter var en av vinnarna med motiveringen ”vackert, läckert och helt igenom innovativt och unikt”.

 

Diplomet till Johan på Mjödhamnen delades ut av handelsminister Ewa Björling tillsammans med Pelle Agorelius som är initiativtagare till Husmansbord och Svensk Landskapsmat. Ceremonin skedde i den franska paviljongen  på GastroNord, Stockholmsmässan och sponsrades av Saxhyttegubben och Skånemejerier.

- Anknytningen till Frankrike är viktig för oss, det är ett förstklassigt matland och vi glädjer oss åt deras intresse för den bästa svenska maten, säger Pelle Agorelius som driver Husmansbord och Svensk Landskapsmat i Grythyttan tillsammans med sin hustru Ewa. Det är med stor stolthet vi presenterar Sveriges bästa landskapsmat både hemma och utomlands. Vi har nyligen etablerat ett partnerskap med den svenska butiken Affären i centrala Paris. Vi har sedan tidigare partnerskap med bland andra TotallySwedish i London, Björk Side Store i Milano och Björk Swedish Brasserie i italienska alperna.

Vinter är ett halvtorrt mjöd med runda honungstoner i balans med citrusfriskt kryddiga inslag av pomerans. Läs mer här.