Media
Filmen om Mjöd
Blommor och Kryddor Mjödhamnen använder sig av
Träd Mjödhamnen använder sig av
Frukt Mjödhamnen använder sig av
Bär Mjödhamnen använder sig av
Honung Mjödhamnen använder sig av
En av de första svenska mjödprovningar som också filmades ägde rum 2012, i södra Hälsingland.
Rullande Mjöderi
Länkar & Referenser
Var serveras mjöd?
Sjätte Tunnan, en medeltidsrestaurang i Gamla Stan i Stockholm.
Medeltidshotellet, ett medeltida hotell, centralt i Visby
Restaurang Valdemar, en medeltida krog i hansastaden Jakriborg
Kapitelhusgården, medeltida utomhusservering under sommaren i Visby
Andra producenter
Heidrun Meadery, är en av få producenter av naturligt mousserande mjöd.
APIS, är den ledande producenten av mjöd och naturliga honungsprodukter i Polen.
Mountain Meadows Mead, är ett mjöderi i Californien, vars mjöd vunnit flera fina priser för sin goda smak.
Sky River Meadery, är ett mjöderi som producerar rena, enkla mjöd av mycket god kvalité.
Marli, är en stor finsk producent av saft och måltidsdrycker, som även producerar alkoholfritt mjöd.
Svenska mjödsajter
Kalles Runristare Mjödrecept, ett enkelt och välskrivet recept på mjöd, och dessutom ett forum med många intressanta diskussioner.
Mjöd: Recept och Teknik, ett bryggarforum om mjöd.
Andra mjödsajter
Got Mead?, är ett stort community för mjödentusiaster med massor av information, nyheter, forum, och kunniga medlemmar, som lär dig om alla mjödrelaterade ämnen.
International Mead Festival (IMA), är en årlig tävling i USA, där pris utdelas för olika kategorier av mjöd, och där mjöd från världens alla hörn är med och tävlar.
Mead Made Complicated, är en informativ sida om mjöd.
Meadworks, är en mycket bra kanadänsisk sida om mjöd.
Litteratur om mjöd
The Compleat Meadmaker, är en komplett och lättläst genomgång a mjödskapandets ädla konst och alla varianter av det, och är skriven av en författare med stor erfarenhet inom området.
Skåla i mjöd, är en svensk översättning av boken ”Wassail! In mazers of mead”, som först gavs ut 1986 och främst handlar om mjödets historia och dess relation till andra drycker i historien. Boken innehåller många historiska fakta och teroier som är väldigt intressanta, men författaren, Robert Gayre’s syn på vad god dryckeskultur innebär, hur ett gott mjöd ska smaka, samt värderingar av olika folkgrupper skiner ibland igenom på ett lite otrevligt sätt.
Henrik Piehl, Sjätte Tunnan, Gamla Stan, Stockholm – Medeltidshotellet, Visby, Gotland