info@mjodhamnen.se

Kontakt

Har du frågor och funderingar?

Kontakta oss

Förfrågan

Johan Pihl (VD)

Mjödhamnen AB

Adress: Industrivägen 7, 712 30 Hällefors
Org nr: 556718-0137
Bank giro: 5352-7776

Skriv till oss

Personal

Stig Larsson

(Rostfri Svetsare & Mekanisk Innovatör)

Stig Larsson, mer känd som ”Rostfria” Stig, är lite av en legend i Hällefors kommun. En pensionär med fem deltidsarbeten och energikrävande fritidsintressen såsom slalom, segling och rollerblades måste på många sätt och vis beundras. Stig har en erfarenhet vad gäller arbete i rostfritt material som är väldigt unik. Han är extremt händig vad gäller all form av konstruktion, och har varit en ovärderlig tillgång för Mjödhamnen under den period vi har byggt upp verksamheten kring expedition Lokalt Mjöd, och fortsätter att vara det även i efterhand.

Bengt Falk

(Mjödbusschaufför)
Bengt Falk är nyligen pensionerad, men har fortfarande ett stort sug efter arbete. Han har kört tunga fordon i över fyrtio år, och jobbade senast som busschaufför längs streckan mellan Hällefors och Örebro. När han erbjöds att köra en mjödbuss var han snabb att tacka ja, och utför arbetet med stort engagemang och entusiasm. Han står alltid redo när vi behöver flytta på våran Expedition. Han är även känd som musikant under diverse festligheter som gärna spelar vidare långt in på småtimmarna om det tillåts.

Dan Allvin

(Omtänksam Elinstallatör)
Dan Allvin driver företaget Allvin El & Åkeri. Som elinstallatör har han varit en ovärderlig tillgång för Mjödhamnen, alltid redo att dyka upp på kort notis. Dessutom är han en väldigt karaktärsfull och trevlig konservatör som sällan är rädd för att spilla sina personliga åsikter. Han tar stor stolthet i att utföra elhantverket både på ett funktionellt och estetiskt tilltalande sätt. Med erfarenhet även från tunga fordon, har han varit till stor hjälp vad gäller tips och underhåll av våran mjödbuss. Hans stora fritidsintresse är Bridge, vilken beskrivs som ”Helig”.

Tom Johansson

(Driftig Byggarbetare)
Tom är en ung hantverkare som jobbar för N. Hööks Byggservice, ett medelstort byggföretag i Hällefors som sysslar med nästan alla former av byggarbeten. Tom har tidigare jobbat på Hällefors Bryggeri, vilket gjorde att han var en väldigt kunnig och engagerad tillgång under perioden då vi byggde om våran lokal i Hällefors för livsmedelstillverkning. De största jobben som han utförde var förberedelse av underlag inför läggning av nytt golv, samt installation av en ny avloppsränna. Men han utförde även oerhört många mindre jobb åt oss, och kom hela tiden med idéer om hur saker och ting kunde göras på bästa sätt.

Catarina Unnegård

(Grafisk Formgivare)
Catarina Unnegård har utvecklat Mjödhamnens nya image, samt de etiketter som finns på Mjödhamnens egna mjöd, pressmaterial, hemsidans form och allt annat som relaterar till design. Hon är en kvinna med stort driv och genom sitt företag Unnegård Mat & Design sysslar hon inte bara med grafisk design, utan även med catering, trädgård och diverse hantverk.·Hon har ett noggrannt öga för färgval, och för att allt ska passa ihop så bra som möjligt i en tilltallande helhet. Det största arbetet för Mjödhamnen har varit med etiketterna, vilket genomgått flera olika faser vartefter att planerna vad gäller flaskval och etiketteringsmetod förändrats. Men att tänka om konceptet fullständigt flera gånger om, såg Catarina alltid som en positiv utmaning.

Maria Nilsson

(Fotograf)
Maria Nilsson är fotograf, och har tagit de flesta av de foton som går att finna på hemsidan. Dock inte just den här bilden. Hon har även fotograferat alla flaskorna, och kommer att fortsätta med det i och med att Mjödhamnen lanserar nya produkter. Hennes företag Marias of Sweden, är relativt nystartat men hennes bilder är väldigt uppskattade och hon har fullbokat med jobb. Långt gången graviditet var inget som hindrade henne från att under två dygn utföra fotojobb åt Mjödhamnen.

Reine Bergström

(Bilmekaniker & Fastighetsförvaltare)
Reine Bergström är förvalatare av den lokal som Mjödhamnen hyr i Hällefors för lagring av mjöd, mölskatillverkning, garage till Expedition Lokalt Mjöd, buteljeringsanläggning, flasklager, samt kontor. Han har även egen verksamhet i lokalen i form av en bilverkstad med namnet S-bil. Att ha en hyresvärd med bilverkstad är väldigt praktiskt för den som driver en mobil verksamhet, och Reine har flera gånger hjälpt till med grövre svetsjobb, och allmänt mek, när det gäller Expedition Lokalt Mjöd. Reine har förutom bilverkstaden ett stort rally-intresse och tävlar själv inom bilsporten, ofta med stor succé i sin egen klass.

Nicklas Bäckman

(Kyltekniker)
Nicklas Bäckman har byggt kylsystemet som vi använder i Expedition Lokalt Mjöd. Ett väldigt avancerat bygge påväldigt begränsad yta. Nicklas jobbar åt kylfirman KylClimat i Karlskoga, vilka antog uppdraget till ett väldigt generöst pris, med tanke på det enorma arbete som krävdes för att slutföra det. Tankarna kyls med kylgas, och temperaturen kan styras digitalt på ett effektivt och enkelt sätt. Att kunna hålla en jämn jästemeratur, samt att snabbt och effektivt kunna kyla ned mjöderna är en viktig del i processen för att den mobila produktionen ska vara så effektiv som möjligt. Kylclimat har även hjälpt till med speciallösningar för kyljackor till våra lagertankar.

Anne Pihl

(Hemsideutveckling)
Anne Pihl jobbar åt företaget Online Impact, ett företag som agerar konsult vad gäller hemsideutveckling och det är hon som förverkligat den nuvarande hemsidan.

Alf Andersson

(Pollenanalytiker)
Alf Andersson utför pollenanalyser på all den honung som Mjödhamnen använder sig av. Att veta exakt vilken honung man använder sig av är en oerhörd tillgång, och framförallt väldigt intressant.

Tomas Lundevi

(Buteljör)
Tomas Lundevi är en stor mjödentusiast, som gjort resor till både Etiopoien och USA för att upptäcka kulturen kring mjöddrickandet. Tomas har även varit småskalig biodlare, en längre tid och har ett stort intresse även i biodling. I värmland driver han en bondgård tillsammans med sin bror. När vi behöver hjälp med buteljering är han alltid ivrig att hjälpa till.