info@mjodhamnen.se

Importerade mjöd

Mjöd klassiker

Mjödhamnen har sedan 2007 importerat mjöd till Sverige. De importerade mjöden är ofta av ett helt annat slag än de mjöd vi tillverkar genom Expeditionen.

Polska mjöd

Polska mjöd innehåller ofta bovetehonung. En honungstyp som inte går att få tag på i Sverige, de innehåller dessutom ofta väldigt mycket honung, vilket gör att de ofta är dessertmjöd. En stil av mjöd som vi inte producerar genom expeditionen. De polska mjöden blir därför ett mycket bra komplement till vårat totala mjödutbud, dessutom är de väldigt prisvärda.

Amerikanska mjöd

I USA finns det väldigt många olika sorters mjöd. Många av de mjöd vi valt att importera är sådana som är väldigt unika och annorlunda. Heidruns mousserande mjöd är ett bra exempel på det. Ett annat exempel är Honeymoon Nectar vilket har en väldigt unik smak, som är svår att återskapa. Sky Rivers mjöd, är av samma typ som de mjöd vi gör i Sverige, men till skillnad från de svenska mjöden, håller dessa mjöd mer lik varandra från år till år och därför ett bra alternativ för den som vill veta exakt vad den får.

Utökat importsortiment

Det är möjligt att framtiden kommer att bjuda på ännu fler olika mjöd från Polen och USA, men även från andra länder. Det finns i alla fall väldigt många mjöd som skulle vara intressanta att plocka hem.