Svensk Natur På Flaska
Svensk Natur På Flaska
Sommaren 2013 lanserade Mjödhamnen en Blend av olika mjöd i samarbete med Carl-Jan Granqvist. Mjödet fick namnet Sommar, en rosévinsliknande dryck blandad av diverse torra mjöd av honung, rosenkvitten och havtorn gjord i olika delar av landet, som snabbt lyckades ta sig in i ordinarie sortiment på grund av merförsäljning. Senare blev även hallon en central del i blandningen. Succén med att ta sig in i ordinarie sortiment förändrade fokuset i Mjödhamnens produktion. I stället för att satsa på lokala mjöd överallt började konceptet att försöka fånga de fyra årstiderna att växa fram. Under de kommand åren så lanserade Mjödhamnen också Vinter, Höst och Vår för att smakmässigt försöka fånga essensen av dessa årstider i olika torra mjöd. Vinter blev ett kryddat mjöd tänkt att passa julbordet, Höst ett kraftigt bärmjöd med stora andelar blåbär som fick det att likna ett rödvin, och Vår ett syrligare ljust mjöd med stora inslag av fläderblom. Alla dessa mjöd finns kvar, men utvecklas fortfarande på olika sätt för varje ny buteljering. Med tiden har Mjödhamnen också lanserat diverse andra mjöd, och ett fåtal av dem har varit så populära att de blivit mer eller mindre stående inslag i sortimentet. Svarta Tranan, Godegubben och Branden på Orten tillhör den kategorin.